Participarea Vivani La Seminarul: “Managementul Integrat Al Deseurilor Municipale In Perioada 2014 – 2020” Organizat De ARS – Mamaia – 2013

Data: 4 – 7 septembrie 2013

Locatia: Hotel Comandor – Mamaia

Prezentare eveniment: In perioada 04 – 07 septembrie, in parteneriat cu Asociatia Romana de Salubritate, Vivani Salubritate a participat la seminarul specializat organizat la Mamaia, ce s-a desfasurat sub denumirea: “Managementul integrat al deseurilor municipale in perioada 2014 – 2020. Eficienta, competitivitate si responsabilitate – cerinte esentiale pe piata serviciilor de salubritate din Romania”.
Scopul acestui seminar a fost sa realizeze o radiografie exacta a situatiei actuale a managementului deseurilor in Romania, in baza careia sa se propuna, atat pasi de urmat, cat si proiecte pentru perioada 2014 – 2020.
La aceasta actiune au participat peste 100 de persoane, specialisti in domeniu, reprezentanti ai autoritatilor centrale si locale, de la consilii judetene si primarii de municipii si orase, operatori de salubritate, reciclatori si producatori de utilaje si echipamente.
In cadrul seminarului care a avut mai multe sectiuni coordonate de reprezentatii Ministerului Mediului si Schimbarilor Climatice, ai Autoritatii de Management POS Mediu, ai Garzii Nationale de Mediu, ai Administratiei Fondului pentru Mediu si ai Autoritatii Nationale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice, s-au prezentat noutatile legislative in domeniul gestiunii deseurilor, precum si propunerile de noi reglementari.
Temele propuse au fost deosebit de actuale si au suscitat interesul celor din sala, afirmatie sprijinita si de numarul mare de participanti inscrisi la discutii.