Telefon

+40-(0)749.195.799

Sos. Amara, Km 4, DN 2 C

Slobozia, IL, RO

Incinerare Deseuri

In anul 2000, Pro Air Clean a pus in functiune primul incinerator ecologic din Romania realizat in conformitate cu legislatia europeana, cu o capacitate de 1.9 t/zi. In anul 2005, firma a inaugurat un incinerator mai modern, cu o capacitate de 9.8 tone/zi. Anul acesta, Pro Air Clean doreste sa construiasca o noua statie de incinerare cu o capacitate de 70 tone/zi, in localitatea Perieti, judetul Ialomita. Cel de-al II lea incinerator este in constructie in Slobozia, jud. Ialomita cu o capacitate de 20.000 t/an. Incineratorul din Slobozia va fi dat in functiune in luna Octombrie 2011.
Instalatia de incinerare are o capacitate de 3.000 kg/h ceea ce inseamana 72.000 kg/zi (echivalent 72 to/zi). Aceasta se foloseste pentru incinerarea desurilor periculoase si speciale (solide si lichide). Combustibilul folosit pentru ardere este gazul natural G21 (metanul CH4).

Deseurile ajung in buncarul de stocare, de aici cu ajutorul graifarului in tocator unde are loc maruntirea acestora. Apoi tot cu ajutorul grafarului ajung in ecluza de alimentare a cuptorului rotativ. Din ecluza de alimentare sunt alimentate in cuptor cu ajutorul impingatorului hidraulic. In cuptorul rotativ are loc arderea acestora la o temperatură cuprinsă între 800-1.100 grade C. Gazele obtinute ajung in postcombustie 1 unde sunt arse la temperatura de 1.100-1.300 grade C, dupa care ajung in postcombustie 2 si in turnul de racire. In turnul de racire gazele sunt racite pana la 850 grade C de unde apoi ajung in cazanul de abur (boiler). In boiler acestea sunt racite pana la temperatura de 200 grade C de unde apoi sunt dirijate catre cele doua filtre unde are loc filtrarea acestora. Din filtre gazele ajung in scruber unde sunt spalate cu solutie NaOH si racite pana la 110 grade C si apoi ajung in exhaustor si sunt evacuate la cos. Aburul obtinut in boiler ajunge in turbina unde are loc producerea curentului electric. Din turbina aburul ajunge in condensor unde se formeaza apa distilata care este introdusa din nou in flux.